Sandra Mobaraki – Womeneurs

Vi möter i vår serie våra Womeneurs Sveriges första bygginspiratör, en förebild och grundaren utav #Byggbranshenskvinnor, ett stort nätverk för kvinnor inom bygg,  Sandra Mobaraki också kallad Byggsandra.

Vem är du?
Jag är en person som har insett att jag brinner för att driva på förändringar. Jag drivs av mottot ”allt är möjligt”. Jag tror på att vi har alla förutsättningarna för att skapa den värld eller det liv vi vill leva.

Berätta om byggsandra och hur du startade?

Byggsandra startades genom instagram, augusti 2018, där målet var att lyfta fram kvinnliga förebilder för att inspirera fler kvinnor till byggsektorn. Byggsandra har idag utvecklats till ett företag, där jag är ute och föreläser samt konsultar. Byggsandra är även Sveriges första bygginspiratör. Jag har skapat en röst och en profil som står för mångfald / jämställdhet och innovation.

Utöver detta så har jag grundat byggbranschens snabbast växande nätverk för kvinnor, vid namn av Byggbranschenskvinnor. Nätverket har etablerats i Stockholm, Göteborg och Malmö och har samlat 400 kvinnor från branschen.

Vad betyder entreprenörskap för dig?

Frihet, möjligheten att göra det jag vill på sättet som jag vill göra det på. Man får testa sig fram, man får utveckla verksamheten i den riktning som man själv vill. Samt att man bygger upp något som är ens eget.

Vad är dina tre bästa tips för att lyckas?

  1. Var stark i dig själv – tro på dig själv när ingen annan tror på dig.
  2. Bygg ett nätverk inom ditt område och berätta vad du ska göra. Detta kan göra att de har dig i åtanke nästa gång en möjlighet dyker upp.
  3. Våga ändra riktning – ibland dyker möjligheter upp när du bestämt vad du ska göra eller bestämt en viss riktning. Våga styra om och våga lita på din magkänsla

Vad har du för tips till någon som vill gå samma väg?

Lita på dig själv, börja (låt inte saker stanna i idéstadiet, det är det värsta man kan göra för då börjar man aldrig) och kör bara – vad är det värsta som kan hända?