Rihab Garci – Womeneurs

Vi möter Rihab Garci. Tre barnsmamma, prisbelönt bloggerska och utbildad gymnasielärare. Hon brinner för att stärka och inspirerar unga tjejer/kvinnor, en förebild och inspiration för många.

Vem är du?

Mitt namn är Rihab Garci, jag är fru och trebarnsmamma. Jag är lärare och digital kreatör på sociala medier.

Du är lärare medgrundare till Digital teaching och en bloggare. Berätta om tanken bakom dina initiativ?

Jag och min bästa vän har varit verksamma lärare i några år och upptäckte ett stort intresse hos de elever vi undervisat för användandet av digitala verktyg i undervisningssyfte, samtidigt som vi noterade att det fanns väldigt lite kompetensen kring dessa verktyg bland lärare. Därför startade vi digital teaching som går ut på att utbilda/fortbilda lärare i att använda digitala verktyg på ett roligt och effektivt sätt i skolan som ett komplement till ordinarie undervisningen. Nu när det dessutom är obligatoriskt med digitaliseringen i skolan enligt läroplanen.

Vad betyder entreprenörskap för dig?

Att man har en vision man tror på som sträcker sig bortom en själv. Att jobba med det man brinner för samtidigt som arbetet gör gott för andra. Det är entreprenörskap för mig.

Vad är dina tre bästa tips för att lyckas?

Att tro på sin vision, oavsett om andra gör det eller inte.

Att se varje motvind som ett sätt att samla ny drivkraft och kämpa ännu hårdare.

Att alltid ha en annan infallsvinkel redo för om/när saker inte går som man tänkt sig. Att allt vara redo att tänka om!

Vilka hinder har du överkommit genom din resa?

Jag har kämpat i motvind i många år nu, med många upp och nedgångar. Min nisch som en svensk hijabi på sociala medier är svår i ett väldigt vitt cyberrum är svår – men jag tänker ta för mig, göra mitt och aldrig ursäkta min existens.

Vad har du för tips till någon som vill gå samma väg?

Så fort du tagit första klivet är du redan på väg! Se till att hitta det som gör just det du vill göra unikt och sedan jobba hårt på att nå dina mål. Att se misslyckanden och hinder som en drivkraft som sporrar en är nyckeln till framgång, enligt min mening.