Intervju med vår #1 Womeneur

Månadens Womeneur

Vem är du? För dem som inte känner dig sen tidigare.  

Jag heter Sarah och är 16 år. Jag går första året i gymnasiet (natur linjen). Jag är en allmänt positiv tjej som försöker sprida kärlek och glädje. Förutom att rita så kör jag kickboxning och lite andra aktiviteter på sidan. Dessutom håller jag på att skriva en aktivist handbok tillsammans med Melody Farshin och tre andra ungdomar. 

Vad fick dig att skapa Justmyarrt?

Jag har alltid gillat att rita men det var inte många som visste det. För lite mer än ett och ett halvt år sedan bestämde jag mig för att börja lägga upp bilder på mina målningar på Instagram. Det var bara en liten hobby jag hade och jag tänkte aldrig att det skulle växa så mycket. Namnet justmyarrt var det första jag kom på och det förblev så. Dock önskade jag att det hette justmyart med ett r med det gick tydligen inte.

Vad vill du förmedla med dina målningar?

Jag vill visa att man kan få fram olika budskap genom konst och att det inte alltid behövs ord. Tanken med att folk tycker om det man gör är också härligt. Jag vill visa att om jag kan så kan du. Genom mitt konto kan man se hur jag har utvecklats en del och det kommer bli mycket tydligare i framtiden hoppas jag, då jag förmodligen förbättras ännu mer.

Varför har du valt att donera en del av vinsten till välgörenhet? 

Jag startade mitt konto i syfte att visa mina målningar, för de som var intresserade. Senare började jag ta beställningar eftersom att det fanns vissa som ville köpa dessa tavlor samt att jag skulle rita några nya. Någon gång förra året fick jag frågan om att ställa ut mina tavlor och göra henna till folk under en välgörenhetsmiddag och att jag skulle få bestämma hur stor del som skulle gå till välgörenhet. Utifrån det började jag komma och ställa ut mina tavlor på andra event  och skänkte en del till välgörenhet. Jag vill kunna hjälpa människor så gott som jag kan och jag hittade ett sätt att göra det genom min lilla talang. Tanken att kunna skicka en slant för att förenkla någons situation i världen gör mig ännu gladare.

Du har otroligt mycket talang, du är poet och gör även hennamålningar. Du har en ljus framtid framför dig. Vad har du för framtidsplaner? 

Jag har alltid haft svårt att bestämma mig när det kommer till aktiviteter och att välja saker och det är just därför jag gör så blandade och olika saker. Jag önskar att jag förbättras ännu mer när det kommer till ritandet och henna målningarna. Dock vet jag inte om det är något jag vill göra på heltid utan mest att ha det som ett extrajobb på sidan. Jag har fortfarande inte bestämt mig vad jag vill bli i framtiden men jag e säker på att jag ska plugga vidare efter gymnasiet. De vanligaste tankarna jag har är nog lärare, kirurg eller arkitekt. 

När det kommer till kickboxningen så kommer jag fortsätta så länge som möjligt. Det är verkligen en sport som jag gillar och vill utvecklas ännu mer i. 

Poesi skrivandet kommer jag nog också fortsätta med men det är inte mitt största fokus just nu.

Dock har jag velat vara med i ortens bästa poet men aldrig vågat eftersom att jag inte är så jätte bekväm på scen men det hoppas jag att lösa. Just nu ligger ortens bästa poet nere men om den kommer tillbaka kanske jag tar chansen.

Vart ser du dig om 10 år?

Om tio år ser jag mig själv med ett jobb jag älskar och förmodligen gift. När det kommer till ritandet hoppas jag att jag har utvecklats enormt och att jag har nått mycket fler människor. Jag ser mig som en kickboxnings mästare och någon form av aktivist.

Hur känns det att bli utsedd till Månadens Womeneur?

Det är verkligen en känsla som inte går att beskriva. Jag är fortfarande chockad att det var just jag som vann men det glädjer mig såklart. Dock fanns det andra som också förtjänade priset lika mycket som jag gjorde. Jag är oerhört tacksam och stolt att jag lyckats komma där jag är idag och det var en ära att ta emot det första Womeneur priset. Detta har nog stärkt mitt självförtroende och bevisat att det jag gjort faktiskt betytt någonting.