Hanan Kharrouk – Womeneurs

Vi möter Hanan Kharrouk,  en entreprenör och förebild. Hon är grundare till Bodybazar och en erfaren affärsrådgivare. 
 
Vem är du?

Grundare till företaget Body Bazar – Sveriges allra första ”POC” vänliga och gröna skönhetskoncept. Vi utvecklar schyssta skönhetsprodukter framtagna och designade för kvinnans naturliga utstrålning. Just nu är vi på uppdrag att ta kampen för rättvis skönhet för att hjälpa fler kvinnor att omfamna sin naturliga skönhet och hitta sina superkrafter! 

Vad betyder entreprenörskap för dig?

Det handlar ganska mycket om frihet! 

Friheten att kunna jobba på mina egna villkor, (Hur jag vill, när jag vill och var jag vill). Friheten att få jobba med någon roligt, meningsfullt och hållbart. Friheten att få vara mig själv och bygga upp något eget som förhoppningsvis ska lämna positiva avtryck till nästa generation.

Vad är dina tre bästa tips?

Här kommer mina ärliga råd som affärsutvecklare på Stockholm Stad! 

  1.  Undersök marknaden. Är efterfrågan tillräckligt stor. Är affärsidén hållbar? Kan du lösa ett problem. Kör och kör på ditt sätt! 

  2. Det är Corona-tider.  Satsa digitalt – det finns oändliga möjligheter och gott om affärsidéer. En laptop med internetuppkoppling har väl alla tillgång till? 

  3. Du är inte ensam, det finns kostnadsfri affärsrådgivning och olika former av stöd som kan hjälpa dig att komma igång. Gå ihop med en driftig medgrundare med stark passion för idén. OBS! Se till att hen kompletterar dina kompetenser. Ensamt är inte starkt! 

Vilka hinder har du överkommit för att lyckas? 

Har mött massor av hinder under åren, sedan jag startade 2015. Blivit utsatt för bedrägeri, gjort investeringar med förluster, fokuserat på fel saker och förlorat tid, valt fel leverantörer osv. Men det bästa med  entreprenörskap är ju alla utmaningar. Efter varje misslyckade reser man sig upp starkare. Passionen finns där! Det är otroligt utvecklande. Skulle aldrig byta ut det mot en traditionell anställning om jag inte var tvungen.

Vad driver dig?

Den största drivkraften får jag av min tro som lär mig att inte ge upp och att ha SABR! Mammarollen och mina barn är också källan till min drivkraft. Tacksam över privilegiet att få vara mer närvarande för mina barn och samtidigt kunna bygga ett framgångsrikt företag med hållbarhet i fokus.